Mam taki problem, że chciałbym podzielić alarm INTEGRA 64 na kilka stref, ale w taki sposób, żeby niektóre wejścia były współne - np. czujki wejścia/wyjścia. Każda strefa miałaby swoje odrębne hasło. Pamiętam, że w starych centralach satela był mozliwość zagnieżdzania stref i przypisywania jednego wejścia do kilku stref; natomiast teraz w instruckji INTEGRy piszą, że jedno wejście może być przypisane do jednej strefy. Czy ktoś się orientuje czy można to jakość inaczej obejść?
Bardzo po krótce chodzi mi o to, że wychodząc z domu i zostawiając psa załączam alarm, bez czujek ruchu na parterze. Natomist zabierając psa ze sobą załączam wszystko. Dodam, że jest kilka czujek blokowanych, przy braku wyjścia, tak aby załaczając alarm i nie wychodząc z domu niektóre PIRY się nie załączyły.
Faktycznie jest tak w Integrze że nie można jednej czujki przypisać do kilku stref (tak było kiedyś np w centralach RANKOR NSS). Jest to natomiast możliwe do zrobienia poprzez wydzielenie strefy wspólnej (np. B) załączającej się automatycznie gdy czuwa strefa A i C. Wtedy np wychodząc z domu i uzbrajając tylko część domu (np górę) nie uzbroi się strefa po której może poruszać się pies. Dopiero załączając np parter i piętro uzbroi się wszystko. Jest jeszcze kilka sposobów żeby to zrobić. Np załączenie strefy A (parteru) sterować właśnie poprzez naruszenie kontaktronu na drzwiach. Wtedy mamy do uzbrajania tylko jedną strefę a system niejako sam analizuje co chcemy zrobić. Jeżeli nie wyjdziemy załączy tylko górę bez strefy dla psa. Jeżeli wyjdziemy z domu załączy wszystko. Generalnie na Integrze nie spotkałem się z sytuacją że czegoś "nie można".